Over Eernewoude

Earnewâld/ Eernewoude is een klein watersportdorpje in het hart van Friesland uniek gelegen in het nationaal park de Alde Feanen.

Vaarroute. Varen met de boot in de Alde Feanen bij Earnewald. FOTO: MARCEL VAN KAMMEN

Een gezellig watersportdorpje

Earnewâld is een klein gezellig watersport dorpje midden in het natuurgebied nationaal park de Alde Feanen. Er is  een toeristenbureau, supermarkt, tankstation (ook voor boten) havens, campings, hotel, pension, restaurants en snackbar.  Hervormde en Gereformeerde kerk. Bezoekerscentrum nationaal park de Alde Feanen en diverse musea o.a. Landbouwmuseum met landschap expositie, Kokelhûs, Koopmansgalerij en Skûtsjemuseum.

Drukte op het terras bij hotel Princenhof in Earnewald. FOTO: MARCEL VAN KAMMEN

Earnewâld is goed bereikbaar met het openbaar vervoer als u tijdig voor de laatste 6 km de belbus reserveert! (Nijega – Earnewâld). De belbus  minimaal 1,5 uur van tevoren reserveren. Voor meer informatie  over het openbaar vervoer kijk op www.9292ov.nl

De omgeving van Eernewoude

In de omgeving van Eernewoude kan volop gevaren, gewandeld en gefietst worden. Er gaan ook wandel- en fietsroutes door de Alde Feanen. Op verschillende plekken zijn vogel kijkhutten. In de zomer maanden varen er veel pontjes, zodat U mooie tochten kunt maken. De bossen van Beetsterzwaag en de noordelijke Friese wouden zijn zeker de moeite waard voor een fietstocht.