Bootje huren Giethoorn te druk? Kom varen in Eernewoude!

Het is één van de bekendste plekjes in Nederland waar je een bootje kunt huren, Giethoorn. Het heeft vele vaarroutes door de vaarten en de vele bruggetjes. Het ligt vlakbij het natuurgebied De Weerribben. Ondanks de prachtige omgeving is het nadeel van de grote internationale bekendheid dat het regelmatig ‘filevaren’ is in Giethoorn. Met name veel internationale toeristen komen naar Giethoorn om zelf met een bootje te varen. Wil je niet ‘één van de velen’ zijn, kom dan naar Eernewoude in Friesland én geniet van het enige Nationale park in het noorden van Nederland, De Alde Feanen.

Varen in Giethoorn

Bootje huren GiethoornDe plaats Giethoorn staat internationaal bekend als ‘het dorp zonder wegen’ en waar je alleen kunt komen per boot. Net als de Zaanse Schans en de Keukenhof is Giethoorn één van de toeristische trekpleisters van Nederland. “Je moet er een keer zijn geweest” klinkt het vaak. Het nadeel hiervan is dat het op zonnige dagen bijzonder druk is.

Alternatief voor Giethoorn

Ons verhuurbedrijf bevind zich in het hart van Friesland bij het watersportdorp Eernewoude. Gelegen naast Nationaal park De Alde Feanen. 25 vierkante kilometer ongerepte natuur. Gelegen in de driehoek van Leeuwarden, Drachten en Heerenveen. In Eernewoude kunt u genieten van gezellige terrasjes en het pittoreske dorpje. Met één van de bootjes van Alde Feanen Bootverhuur vaart u ontspannen naar het prachtige natuurgebied of één van de omliggende dorpen zoals Grou of naar de Europese culturele hoofdstad van 2018: Leeuwarden.

Boot huren in Eernewoude

Maril Sloep huren Alde Feanen

Maril 570 sloep

De Maril sloep is één van de populairste ‘verhuursloeps’ en is geschikt voor 10 personen. Te huur van 9:00 tot 21:00 uur!

Vanaf € 95,- per dag.

Direct reserveren Meer informatie

Elektrische sloep huren

Elektrische sloep

Geruisloos varen door ‘De Alde Feanen‘. Dat kan met onze elektrische sloepen geschikt voor 6 personen.

Vanaf € 95,- per dag.

Direct reserveren Meer informatie

Polyvalk Zeilboot huren

Poly-valk zeilboot

Wil je puur natuur genieten van de omgeving? Huur een zeilboot! Geschikt voor max. 6 personen.

Vanaf € 55,- per dag.

Direct reserveren Meer informatie

Proef de sfeer van De Alde Feanen